Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Abortusartsen boycotten Slotervaartziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Het Slotervaartziekenhuis zegt geen artsen te kunnen vinden voor de nieuwe abortuskliniek omdat het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA) de vacatures besmet heeft verklaard. Dat meldt Het Parool.
Abortusartsen boycotten Slotervaartziekenhuis

Voorlopig gaat de kliniek niet open, want het ziekenhuis krijgt pas een vergunning wanneer er voldoende artsen in dienst zijn. Een woordvoerder laat aan het dagblad weten dat het ziekenhuis in de ban is gedaan door het NGvA.

Conflict

Het NGvA heeft een oproep aan zijn leden gedaan om uit solidariteit met de collega’s in Amsterdam niet bij het Slotervaartziekenhuis te solliciteren. Met ‘collega’s’ doelt het NGvA op de medewerkers van de abortuskliniek ACSG, die, na een conflict met hun eigen bestuur, sinds 1 maart op straat staan. Het bestuur van de abortuskliniek was vóór overname door het Slotervaart, de medewerkers tegen. Nu begint het Slotervaart zelf een kliniek in het ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Abortuskliniek Slotervaart voorlopig niet van start

Abortuskliniek MR70 sluit in maart definitief

Personeel abortuskliniek wil niet naar Slotervaart

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Erbudak alias van Waveren is meedogenloos en maar op 1 ding uit : geldelijk gewin. Natuurlijk moet er snel een oplossing komen zodat er in Amsterdam vrouwen verantwoord geholpen kunnen worden.Die optie biedt SLZ niet. Erbudak propt ze na de ingreep gewoon tussen andere patiënten,dan verzinnen ze gewoon iets anders is haar letterlijke oplossing. heeft Erbudak geen moeite mee liegen en bedriegen.

  2. Lees alle reacties
  3. denkt iemand nog na over de vrouwen die een abortus nodig hebben?!?!
    En wat is er zo erg mis met het slotervaart, dat arrogante verenigingen denken dat ze artsen moeten oproepen om daar niet te solliciteren. Staan nu een aantal doktoren op straat -wat zielig, not-, die volgens mij gewoon zouden kunnen werken.
    @ Meneer/mevrouw Willems… discriminatie… TskTsk. Wat ongepast en achterhaald. En dan nog wel over de Turken, goede hardwerkende mensen, net als Erbudak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.