Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Abvakabo beschuldigt HWW Zorg van grove fouten

Het management van Haagse zorgorganisatie HWW Zorg heeft fouten gemaakt in het vaststellen van de zorgzwaarte van bewoners. Dat blijkt uit stukken in handen van Abvakabo FNV, zo schrijft de vakbond. Het bedrijf is door de fouten in de indicatiestelling minstens 300.000 euro aan zorgbudget misgelopen.
Abvakabo beschuldigt HWW Zorg van grove fouten

Volgens de vakbond blijkt uit de stukken dat elf verpleeghuisbewoners van de locatie Schildershoek al 300.000 euro aan zorggeld is misgelopen vanwege blunders bij de indicatiestelling. De bond zegt ook dat de directie geen nieuw personeel heeft aangenomen met de vier miljoen euro aan Agema-middelen die het bedrijf van de staat heeft ontvangen. Van de honderd nieuwe medewerkers die met het geld voor extra handen aan het bed zouden worden aangenomen, ontbreekt volgens de bond ieder spoor.

HWW Zorg

Volgens woordvoerder Jurgen Bürkhardt van HWW Zorg speelde het voorval rond de ZZP’s in augustus. ‘We hebben die fout met de zorgzwaarte in de zomer heel open besproken met onze medewerkers. Het is erg jammer dat de vakbond het nu in hun campagne gebruikt. Wat ons betreft is het veel nuttiger voor een vakbond om samen met de zorgaanbieders te werken aan oplossingen.’ De intensiveringsgelden voor extra handen aan het bed zijn volgens Bürkhardt wel degelijk ingezet. ‘Enerzijds aan het aannemen van teambegeleiders en anderzijds aan het opleiden van lager geschoold, bestaand personeel.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Robert van den Berge)

Lees meer:

Beroep TSN tegen steun HWW Zorg niet ontvankelijk

TSN voert rechtszaak tegen steun HWW Zorg

Careyn wil HWW Zorg overnemen

‘Medewerkers HWW Zorg krijgen vakbondsverlof

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het probleem is opgelost?? Hoe kan het dat ze bij ons in huis nu de ZZP’s aan het verhogen zijn van de bewoners, maar we krijgen geen betere bezetting hoor! Dat geld verdwijnt dus weer zoals gewoonlijk. HWW is heel goed in dingen onder het tapijt te stoppen in plaats van zorgen dat wij weer ons werk kunnen doen. HWW, stop met het zwart maken van de vakbond en luister nou eens naar ons!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.