Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea-topman Van Montfort vertrekt

Redactie Zorgvisie
Achmea-topman Guus van Montfort wordt directeur van onderzoeks- en adviesbureau Prismant. Van Montfort volgt Michel Dutrée op, die algemeen directeur is geworden bij de farmaceutische koepel Nefarma.

Van Montfort was de afgelopen acht jaar directeur Zorg bij Achmea. In die periode heeft hij een professioneel en innovatief zorgbeleid ontwikkeld. Recent begeleidde hij de invoering van de basisverzekering op het gebied van zorgbeleid en -inkoop. Daarnaast mengde Van Montfoort zich als een van de kopstukken van de zorgverzekeraars geregeld in het debat over marktwerking in de zorg.

Het vertrek bij Achmea is geen verrassing, aangezien Van Montfort al eerder aangaf gebruik te willen maken van de prepensioenregeling. De 59-jarige Van Montfort gaat op 1 maart bij Prismant aan de slag. In zekere zin keert van Montfort terug op het oude nest. Eerder was hij directeur bij een van de voorlopers van Prismant, het Nationaal Ziekenhuisinstituut. Hij blijft als hoogleraar Bedrijfseconomie BMG voor een dag in de week verbonden aan de Erasmus

Universiteit in Rotterdam. Zijn opvolger bij Achmea is nog niet bekend. (ZorgVisie- Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.