Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Achmea verliest 58 miljoen euro

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het operationeel resultaat was 142 miljoen euro, de solvabiliteit steeg naar 217 procent. Door de reorganisatie ging 517 fte verloren. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde halfjaarcijfers.
Achmea verliest 58 miljoen euro

Verder snijden

De bedrijfskosten daalden met drie procent. Dat is vooral te danken aan een reorganisatie waardoor 517 fte werden geschrapt. Achmea wil slagvaardiger worden, zegt bestuursvoorzitter Willem van Duin: ‘De kosten moeten

verder omlaag en we blijven hard werken aan een verbetering van onze online dienstverlening. We zetten deze stappen om te kunnen blijven investeren in nieuwe digitale oplossingen voor onze klanten, de klanttevredenheid hoog te houden en ook op de

lange termijn financieel gezond te blijven.’

Zorg

De bruto premieomzet van de zorgverzekeringen daalde de afgelopen eerste zes maanden

Drie procent  12.8 miljoen euro. Dit komt volgens Achmea door de verlaging van de premie op de basisverzekeringen met gemiddeld 100 euro per verzekering, die de verzekeraar dit jaar doorvoerde. Het totale aantal verzekerden nam af. Minder mensen sloten een aanvullende verzekering af en ook kozen mensen vaker voor verlaging van de dekking. De omzetdaling

werd deels gecompenseerd door een hogere bijdrage uit het Zorgverzekeringsfonds. De solvabiliteit van het onderdeel Zorg steeg van 185 procent vorig jaar naar 195 procent nu.

Achmea concern

Het nettoresultaat werd onder meer beïnvloed door 143 miljoen euro aan afboekingen van de goodwill op pensioendienstverlener Syntrus Achmea en het Russische Oranta. Ook kostte de reorganisatie 45 miljoen euro. Het nettoverlies liep daardoor op tot 58 miljoen euro. De solvabiliteit verbeterde tot 217 procent.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hoe zat dat ook al weer met de buitenproportionele reserve-opbouw van verzekeraars en specifiek Achmea ? Waarom een hogere uitkering uit het Zorgverzekeringsfonds ? Als ik als zorgaanbieding/ondernemer slechte resultatenboek dan ga ik gewoon failliet; m.i. kunnen we Achmea missen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.