Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Achmea verwacht zware verliezen over 2011

Verzekeringsgroep Achmea heeft gewaarschuwd voor zware verliezen over 2011 wegens de verslechterende markt voor levensverzekeringen. Het nettoverlies komt tussen de 199 miljoen en 239 miljoen euro uit, maakte het concern dinsdag bekend.
Achmea verwacht zware verliezen over 2011

De slechte cijfers worden veroorzaakt door een eenmalige afschrijving van 279 miljoen euro op de levensverzekeringsactiviteiten. Gecorrigeerd voor de afboeking komt de nettowinst naar verwachting uit tussen 40 en 80 miljoen euro.

Krimp

De Nederlandse markt voor levensverzekeringen is de laatste jaren gekrompen en Achmea ziet deze krimp als structureel. De oorzaak is de toenemende vraag van consumenten naar bankspaarproducten, die nu dezelfde fiscale voordelen hebben die voorheen alleen levensverzekeringen hadden. Ook de stagnatie in de huizenmarkt en de verminderde interesse in beleggingsverzekeringen dragen bij aan de afgenomen vraag naar aan hypotheken gekoppelde levensverzekeringen, aldus Achmea.

Resultaten

Het verzekeringsconcern besloot om de cijfers vervroegd te publiceren, vanwege de tegenvaller. Aanvankelijk zouden de resultaten pas in maart bekendgemaakt worden. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter Beeld ANP Rick Nederstigt)

Lees meer:

Wout Adema verlaat bestuur St Jansdal voor Acmea

Achmea neemt vergelijkingssite Independer over

TweeSteden Ziekenhuis weigert verzekerden Achmea

Achmea stopt vergoeding robotchirurgie

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.