Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Achmea voorziet forse stijging zorgpremie

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het verlieslijdende Achmea heeft in 2016 434 miljoen euro ingezet om de premiestijging te beperken. Bestuursvoorzitter Willem van Duin voorziet een premiestijging van circa 20 euro per maand om de zorgpremie kostendekkend te maken.
Willem-van-Duin-49Achmea400.jpg
Willem van Duin
Premium

Zorgverzekeraars kunnen niet tot in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Beetje belachelijk van deze bestuursvoorzitter. Niemand heeft gevraagd om met niet kostendekkende premies te werken. Dat heeft u toch echt zelf gedaan. Maar u was bang om klanten te verliezen. Angst is een slechte raadgever gebleken. Wetsvoorstel om winstuitkeringen naar de zorg te laten vloeien is gevolg van het handelen van de Zorgverzekeraars. Groot, groter, grotesk wilde Achmea worden en heeft zich in de afgelopen jaren door al die fusies gewoon uit het stelsel gefuseerd. Ook hebben Zorgverzekeraars bij introductie zich hard gemaakt om ook een Basisverzekering te introduceren op restitutiebasis op basis van non-selectie tegen nog geen € 5 meer per maand dan de Basisverzekering op natura basis. Dat had gewoon via de aanvullende verzekeringen moeten gaan, maar nee de zorgverzekeraars zetten de deur wagenwijd open. De restitutiepolis zal op deze wijze niet kostendekkend zijn, maar dat betalen natuurlijk de mensen, ca. 70% van de bevolking, die gekozen hebben voor een natura polis. Dus ik zou zeggen Achmea: ga snel uw premies kostendekkend maken en doe het restitutiemodel over naar de aanvullende verzekering tegen de daarvoor geldende premie. Eerst schoon schip maken in eigen huis en daarna pas klagen bij de politiek.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit vond ik over het jaar 2012, zal zeker niet minder zijn geworden voor dhr van Duin
   Staatssteun
   Wel moest de top van de verzekeraar in 2012 afzien van zijn bonussen. In 2009 deed Achmea namelijk een beroep op garantstelling van de overheid, waardoor Achmea gemakkelijker geld kon lenen op de kapitaalmarkt. Staatssteun, zo besloot de wetgever, en daardoor mocht Achmea zijn raad van bestuur geen bonussen uitkeren.
   In 2011 kreeg een bestuurslid gemiddeld nog een bonus van €480.000. Wel stegen de vaste salarissen van gemiddeld €640.000 in 2011 tot €760.000 in 2012.
   PDF
   Achmea-topman Willem van Duin
   Lease-auto
   Daarnaast hebben de topmannen volgens het beloningsrapport uit 2012 recht op een leaseauto ter waarde van €2,975 per maand. Dat bedrag is goed voor bijvoorbeeld een Audi A8, BMW 7 Serie of Porsche Panamera.
   Winstdeling
   Achmea maakte volgens het jaarverslag van 2012 in dat jaar een nettowinst van € 453 miljoen. De verzekeraar keerde ook flink uit aan zijn polishouders: in 2012 kregen zij €745 miljoen aan winstdeling en bonussen. In 2011 bedroeg die post zelfs €804 miljoen.

  4. Wel mijn beste meneer Van Duin.
   Verzekeraars harken meer dan genoeg geld binnen. Zij zien premieverhoging altijd als de oplossing van het probleem. De kleine man wordt weer verder uitgemolken. U maakt zich zorgen over het wetsvoorstel dat de winstuitkering door zorgverzekeraars aan banden legt. Welnu meneer Van Duin, de kleine man maakt zich zorgen over de vraag of hij de zorg nog wel betalen kan.
   Kosten worden onnodig opgestuwd omdat iedereen fors loopt te 'verdienen' aan de zorg (apothekers, specialisten, bestuurders, verzekeraars, banken, etc.). Gemeenten houden geld op de plank dat bedoeld is voor de zorg en besteden dit vervolgens aan andere zaken. Zorgindicaties worden bewust zeer krap gehouden en in vele gevallen krijgt de cliënt niet eens de zorg die hij nodig heeft. Zo houden gemeenten lekker veel geld over. De zorg is door en door verrot en verzekeraars lopen als grote graaiers voorop in het systeem.
   Mijn advies aan alle verzekerden van Achmea: stap over naar een andere zorgverzekeraar en laat Achmea links liggen!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.