Actie nodig regionale aanpak complexe casuïstiek

Op het gebied van regionale samenwerking rondom complexe casuïstiek gebeurt nog te weinig. Er is actie op regionaal niveau nodig om dit te verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gezamenlijke ggz-partijen in het kader van het actieplan ‘Vervolg aanpak wachttijden 2018-2019’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: zenstock/stock.adobe.com

Het rapport ‘Casusaanpak complexe casuïstiek wachttijden ggz’ gaat over het komen tot regionale afspraken over samenwerking, regie en doorzettingsmacht. Een casus is complex als deze voldoet aan drie kenmerken. De casus vereist samenwerking tussen meerdere partijen, de zorgvraag doet zich voor binnen de ggz én aanpalende sectoren, de complexiteit van de casus zit op inhoud én beschikbaarheid van zorg.

Onderzoekers hebben een bouwpakket opgesteld van zeventien bouwstenen. De aanpak moet regio’s helpen om patronen die wachttijden veroorzaken te doorbreken. De bouwstenen komen voort uit een analyse van knelpunten, verschillen en overeenkomsten. Deze hebben onderzoekers verzameld uit zes best practices. Deze

0
260

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.