Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acties met een handicap verzameld in boek

MAARSSEN - Stemlokalen in Deurne zijn op 7 maart wel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit in tegenstelling tot de Tweede-Kamerverkiezingen in november. De drempels verdwenen niet vanzelf. Er was gerichte actie van mensen met een handicap voor nodig.

Mensen met een handicap in actie. Dat zie je niet elke dag. Maar het is aan de orde van de dag, volgens www.makkersunlimited.nl. Een greep uit de ludieke en vaak effectieve acties. Gleufgooien met brieven omdat de openingen van postbussen niet bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers. Rolstoelers op een heftruck om een treinreis te kunnen maken. En op het politieke toneel. Een doventolk om CDA-leider Balkenende verstaanbaar te maken tijdens een verkiezingsbijeenkomst. Discussie met Tweede-Kamerlid Agnes Kant over de onleesbaarheid van het SP-programma.

Acties tegen de ontoegankelijkheid van stemlokalen hebben er in Deurne toe geleid dat rolstoelers op 7 maart zonder hindernissen kunnen stemmen.

Kunst en kunde

Afgelopen vrijdag nam voormalig vakbondsleider Lodewijk de Waal het eerste exemplaar in ontvangst van Acties met een handicap. Handboek voor leuke en effectieve belangenbehartiging. In een opdracht noteert hij: ‘Actievoeren is een kunst en een kunde’. De samenstellers Geert Bakker en Aartjan ter Haar hebben jarenlange actie-ervaring in de gehandicaptenbeweging. Via Makkers Unlimited ondersteunen zij de strijd voor gelijke kansen van mensen met beperkingen in de eigen woonomgeving. Zij besteden aandacht aan actievoeren, publiciteit, voorbereiding van acties en overleg en afstemming. Bestellen www.makkersunlimited.nl of www.garant.be. (ZorgVisie – Ruud Koolen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.