Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Activiteiten failliete Basisberaad zijn overgenomen

Patiëntenorganisatie Basisberaad Rijnmond is failliet. Toch kan een aantal activiteiten worden voortgezet door partnerorgansiatie Zorgbelang Zuid-Holland. Hiermee is het ontslag van tien van de dertig personeelsleden voorlopig voorkomen.
Activiteiten failliete Basisberaad zijn overgenomen

Basisberaad Rijnmond was vijfentwintig jaar de belangenbehartiger en ondersteuner van (ex)cliënten in de ggz, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. Begin juni werd bekend dat het Basisberaad Rijnmond failliet is. “Door wijzigingen in de AWBZ trokken een aantal financiers zich terug uit projecten van Basisberaad.” Dat zegt Robert Boersma, directeur van partnerorganisatie Zorgbelang Zuid-Holland.

Overname personeel

Vorige week werd bekend dat de projecten die door de gemeente Rotterdam worden, gefinancierd, toch door kunnen gaan. Voor de overige activiteiten wordt nog naar een oplossing gezocht. Zorgbelang Zuid-Holland richt in Rijnmond een aparte afdeling op, die als eerste een vervolg geeft aan de projecten die door de gemeente Rotterdam als centrumgemeente worden gefinancierd. Zorgbelang Zuid-Holland kan een deel van het personeel herplaatsen, waardoor kennis en ervaring behouden blijft. Vervolgens zal worden gezocht naar mogelijkheden om ook andere projecten voort te zetten, de mogelijkheden hiervoor hangen af van het vinden van financiering. Voortzetting van de activiteiten van het Basisberaad vindt plaats in nauw overleg met cliënten, personeel en vrijwilligers. (Zorgvisie – Woute van den Elsen)

Lees ook:

Belangenorganisaties zien kloof tussen woorden en daden

Kabinet akkoord met cliëntenwet

Tien miljoen extra voor PGO-organisaties

Miljoenen extra voor personeel verslavingszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.