Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ onaangenaam verrast door ruzie vakbonden

Werkgeversorganisatie ActiZ is onaangenaam verrast door de vertrouwensbreuk tussen de vakbonden, die ontstaan is tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe cao vvt. Het cao-overleg van woensdagmiddag 29 juni is om die reden stilgelegd, waarschijnlijk tot na de zomervakantie.
stop400.jpg

Gerard Schoep, voorzitter van de cao-delegatie van ActiZ: ‘Wij hechten eraan om met alle betrokken partijen tot een goede cao voor onze branche te komen. We zien ook dat zowel NU’91, FBZ, CNV Zorg & Welzijn als FNV Zorg & Welzijn het belang hiervan zien en dat zij graag willen onderhandelen. Het gaat hier nadrukkelijk niet om een inhoudelijke breuk tussen vakbonden en werkgevers, maar om een gebrek aan onderling vertrouwen bij de vakbonden.’

Vertraging
Cao-partijen hebben afgesproken om de zomerperiode te gebruiken om te kijken hoe het proces vlot getrokken kan worden. Schoep: ‘Het is echt heel jammer dat we vertraging oplopen, zeker gezien de langdurige en intensieve onderhandelingsperiode die hieraan vooraf is gegaan en de vraagstukken die op tafel liggen. Maar we gaan ervan uit dat we na de zomer weer verder kunnen. Om zo te komen tot een goed en realistisch resultaat dat ervoor zorgt dat medewerkers hun werk goed en op een prettige manier kunnen doen. Ruimte voor professionaliteit én ruimte voor de dialoog met cliënten staan daarbij voorop.’

Dossier cao’s in de zorg
Lees nieuws en achtergronden over cao’s in de zorg. Dat zijn de cao vvt,  cao ziekenhuizen, cao ggz en cao gehandicaptenzorg. Deze cao’s in de zorg zijn de grootste van Nederland. Tijdens cao-onderhandelingen discussiëren werkgevers en werknemers over o.a. de flexibilisering van de arbeidsmark, onregelmatig werk en ziekteverzuim. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.