Administratie kost kwart tijd van zorgpersoneel

Zorgpersoneel in de care besteedt gemiddeld 25 procent van de werktijd aan papierwerk. Zelf vinden medewerkers in de uitvoering 15 procent acceptabel. Dat blijkt uit een enquête van Berenschot onder 2200 medewerkers in de care.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Administratie_Fotolia_82838733_Subscription_450.jpg
Foto: Fotolia

Het onderzoek van Berenschot richt zich op de administratieve belasting van zorgpersoneel in het primaire proces in de langdurige zorg. Aan de enquête hebben 2200 mensen meegedaan die werken in de verpleging en verzorging, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Het gaat voornamelijk om verzorgenden en verpleegkundigen. Andere functies zijn begeleiders in de dagbesteding en behandelaars, zoals logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en verpleeghuisartsen. Ze besteden gemiddeld 25 procent van hun tijd aan papierwerk, zoals het bijhouden van het cliëntendossier, het opstellen van rapportages en de correspondentie met familie. Ze geven aan dat 15 procent een acceptabel percentage zou zijn. Tussen de

2
336

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Ook Novire pleegt innovatie door het kernproces opnieuw vanuit de klant op te bouwen en die op praktische wijze te bundelen in een leer- en werkomgeving, die verbindend werkt met andere systemen (ECD) en of inzetbaar is als totaaloplossing.
    Als kenniscentrum haalt Novire veel dubbelingen weg, en laat administratie zoveel mogelijk wegvallen tegen methodisch werken.
    Het afnemen en de op maat inrichting van de flexibele leer- en werkomgeving neemt een enorme vlucht bij zowel zorg- welzijns- en onderwijsinstellingen (waaronder de ROC's).
    Studenten niveau 3 en 4 hebben in ieder geval geen enkele moeite met de ICT!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.