Administratieve lasten stijgen door duurzaamheidspact

Nu de vrijblijvendheid met de Green Deal 2.0 voorbij is, klinkt ook de eerste kritiek op de deal dat in oktober is afgesloten. Doordat de CO2-reductie-doelen bijgehouden moeten worden, gaan de administratieve lasten omhoog. ‘Als je de voortgang wilt meten, moet je dat monitoren’, aldus kwartiermaker Cathy van Beek.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Green Deal 2.0

Kwartiermaker duurzame zorg Cathy van Beek van VWS geeft aan dat het niet eenvoudig zal zijn om de doelen te halen en verwacht dat er zeker commentaar zal komen, maar versnelling is volgens haar hard nodig. ‘Wij zijn als zorginstellingen zelf veroorzaker van een ziekmakend klimaat. De uitstoot van CO2 door zorginstellingen is aanzienlijk. Wij laten het gebeuren dat er bijvoorbeeld luchtvervuiling is, waardoor meer mensen ziek worden en behandeling nodig hebben. We maken eerst mensen ziek en dan weer beter. Het is dweilen met de kraan open.’

Administratieve lasten omhoog

Bij de Green Deal komen dus hogere administratieve lasten

1
1120

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Laten we dit in de juiste proporties zien. Hoezo maken zorginstellingen ziek? En waarom is centrale monitoring nodig? Zorginstellingen begrijpen net als elk ander bedrijf dat duurzaam acteren werkt. Ook in bedrijfseconomisch opzicht. Stappen zijn en worden al gezet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.