Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Adriaan Jansen nieuwe voorzitter van GGZ Friesland

Mark van Dorresteijn
Adriaan Jansen is per 1 oktober 2012 benoemd tot de nieuwe voorzitter van GGZ Friesland. Momenteel is Jansen nog bestuurder van GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN).
Adriaan Jansen nieuwe voorzitter van GGZ Friesland

De nieuwe bestuurder volgt Reinout van Schilfgaarde en Douwe Schuhmacher op, die sinds het vertrek van Hans Kedzierski het interim bestuur vormden.

Loopbaan

Jansen heeft zijn hele loopbaan gewerkt binnen de psychiatrie. Hij startte in de jaren zeventig als verpleegkundige en is opgeleid tot klinisch psycholoog. In de jaren tachtig werd hij in Lunteren bij Herstellingsoord Mens en Samenleving directeur-hoofd behandeling. Begin jaren negentig werkte Jansen als divisiedirecteur binnen TBS kliniek Veldzicht. Sinds 1997 is hij in verschillende managementfuncties werkzaam bij GGZ-NHN. De laatste acht jaar als bestuursvoorzitter. In 2011 heeft hij de mastertitel general management aan de Rijksuniversiteit Groningen verworven.

Koers verder uitbouwen

Jansen wil de ingezette koers van GGZ Friesland verder uitbouwen, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het werken vanuit zorgprogramma’s, het terugdringen van kliniekopnames en het inzetten op vroegsignalering en e-health. Daarbij blijft aandacht voor de veranderingen die op de geestelijke gezondheidszorg afkomen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.