Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ schrapt 125 bedden

Een omvangrijk pakket aan maatregelen moet het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Zeeland dit jaar 6 miljoen euro opleveren, oplopend tot 8 miljoen in 2015. Nog dit jaar worden 125 bedden geschrapt bij het ADRZ. Dat meldt regionaal dagblad PZC vandaag.
ADRZ schrapt 125 bedden

De ingreep moet in ongeveer een miljoen euro opleveren. Het is nog niet duidelijk waar de bedden verdwijnen (Goes of Vlissingen, en welke afdelingen). Ook de personele consequenties zijn nog onderwerp van studie, aldus de PZC.

Gunstige cijfers

De maatregelen moeten voor het jaar 2014 leiden tot een positief resultaat van 2,3 miljoen, en het jaar daarop 5 miljoen. ADRZ wil met deze gunstige cijfers investeerders trekken, zodat de ambitieuze plannen kunnen worden gerealiseerd. Het gaat daarbij om de (afgeslankte) nieuwbouw in de Mortiere, een nieuw patiëntregistratiesysteem, nieuwe medische apparatuur en het Lange Termijn Huisvestingsplan in Goes. Dat laatste omvat ook het nieuwe Geboortecentrum en het nieuwe OK-complex.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.