Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ sluit tijdelijk operatiekamers

De operatiekamers van het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) in Goes zijn sinds donderdagochtend gesloten, nadat bij een routinetest duidelijk werd dat de noodstroomvoorziening niet goed functioneerde.
ADRZ sluit tijdelijk operatiekamers

De noodstroomvoorziening is op zich niet nodig voor de normale stroomvoorziening, maar wordt wel ingeschakeld als de reguliere stroom uit zou vallen. Ter vervanging van het kapotte noodaggregaat is een tweede noodaggregaat beschikbaar maar het introducerende van stroom van dat aggregaat in het ziekenhuis wil nog niet lukken. “We willen geen enkel risico lopen”, aldus woordvoerder Jaap Nelemans. “We zijn vandaag samen met een externe partij hier volop mee bezig.”

Ambulances

Operaties die voor donderdag op de agenda stonden, worden op een ander moment ingepland. Voor bevallingen en acute operaties worden patiënten tijdelijk ondergebracht bij omliggende ziekenhuizen. Dit heeft invloed op de behandeling van ongeveer 12 patiënten. “Dat aantal kan groter worden als je de patiënten in ambulances meetelt die uitwijken naar andere ziekenhuizen voor spoedeisende behandelingen. Maar die informatie heb ik nu niet voorhanden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ADRZ opent kliniek in Zierikzee

ADRZ bezuinigt vooral op personeelsbestand

Geen toestemming voor eigen dottercentrum ADRZ

ADRZ zet in op miljoenenbesparing

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.