Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Affaire Hartstichting lijkt vergeven

DEN HAAG - De Hartstichting heeft vorig jaar 24,3 miljoen euro netto aan fondsen binnengehaald. Dat is 2,3 miljoen euro meer dan verwacht na de affaire over het salaris van de directeur.

Vooral de contributies, donaties, giften en schenkingen waren boven verwachting en ook de inkomsten van de collecte, mailingacties en nalatenschappen vielen mee. Bovendien werden goede resultaten geboekt met beleggingen.

Jaarverslag

Uit het donderdag gepresenteerde jaarverslag blijkt dat de inkomsten van de stichting zich behoorlijk herstelden tot op het niveau van voor de negatieve reacties op het salaris van toenmalig medisch directeur Volkert Manger Cats in 2004. Hij ontving een salaris van ongeveer 170.000 euro. De commotie die daarover ontstond leidde in 2004 tot een verlies aan inkomsten van ongeveer 3,5 miljoen euro. Vijftien banen gingen verloren en de directeur ging uiteindelijk na een juridisch conflict met vervroegd pensioen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.