Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afkickkliniek voor dikke portemonnee

AMSTERDAM - De Amsterdamse zorginstelling voor alcohol- en drugsverslaafden JellinekMentrum wil een luxe afkickkliniek in het buitenland openen.

Dat gebeurt waarschijnlijk in samenwerking met een vijfsterrenhotel. De gesprekken daarover bevinden zich in een ,,vergevorderd stadium”, zo bevestigde een woordvoerster een bericht in De Telegraaf vrijdag.

Fusie

JellinekMentrum ontstond begin dit jaar uit een fusie van de verslavingscentra Jellinek en Mentrum. De nieuwe kliniek is bedoeld voor welgestelde verslaafden, die niet in de reguliere afkickcentra willen verblijven. Zij laten zich nu nog vaak opnemen in commerciële, buitenlandse instellingen. Het is de bedoeling dat patiënten in het zorgcentrum onder meer luxe kunnen eten, massages kunnen krijgen en paard kunnen rijden.

Potentieel

JellinekMentrum schat het aantal potentiële cliënten op 4000 per jaar. Als alles volgens plan gaat, opent de kliniek over anderhalf jaar de deuren. In welk land hij komt, wilde de woordvoerster niet zeggen. Ook andere informatie blijft voorlopig nog geheim. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.