Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agis en RCR starten zorgcentrum in Suriname

MAARSSEN - Zorgverzekeraar Agis en de zorgorganisatie RCR Health Care gaan in Paramaribo een zorgcentrum opzetten. Nederlanders met een AWBZ-indicatie kunnen daar vakantie houden en AWBZ-zorg ontvangen.

Agis en RCR Health Care sloten daartoe deze week een samenwerkingsovereenkomst in aanwezigheid van de Surinaamse minister van Volksgezondheid Waterberg.

Vakantie in Suriname

De samenwerking heeft als doel om zorgbehoeftige Nederlanders van Surinaamse afkomst vakantie te laten houden in hun geboorteland. In Nederland wonen ruim 330.000 mensen van Surinaamse afkomst. Het aantal zorgbehoeftige ouderen daaronder neemt snel toe.

Tijdelijk in zorghotel

Ouderen met een AWBZ-indicatie kunnen in het zorgcomplex, dat nog in aanbouw is, zorg ontvangen. Een hotel doet vanaf zomer dit jaar dienst als tijdelijke accommodatie.

Op kosten van AWBZ

RCR heeft in Spanje al ervaring opgedaan met het organiseren van tijdelijk verblijf met AWBZ-zorg . De reiskosten naar het land van verblijf worden niet vergoed uit de AWBZ. Het verblijf met AWBZ-zorg wel. Omdat dit in Suriname goedkoper is dan in Nederland wordt de zorg in Nederland hierdoor ontlast, stellen Agis en RCR.

Uitwisseling van zorgpersoneel

Deel van het project is een opleidings- en uitwisselingsprogramma voor Nederlands en Surinaams zorgpersoneel. Daaraan werken zorgopleidingen uit Nederland (Albeda College in Rotterdam) en Suriname (Covab ) mee. Het project moet ook bijdragen aan de werkgelegenheid voor de lokale Surinaamse bevolking. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Zorgaanbieders sturen klanten naar Spanje

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.