Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agnes Kant krijgt prijs gehandicaptenraad

SP-fractievoorzitter Agnes Kant heeft van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) de Fakkelprijs 2008 gekregen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan personen en organisaties die zich inzetten voor de belangen van gehandicapten en mensen met een chronische ziekte.

Kant weet de chronisch zieken en gehandicapten goed centraal te stellen, oordeelde de jury. Zij is vaak in het land aanwezig en weet dingen zo te organiseren dat het geluid van de chronisch zieken en gehandicapten gehoord wordt in Den Haag. Zij denkt eraan de zorgaanbiederskant makkelijker te maken en wil alles soepel laten verlopen voor de zorgvrager, aldus de jury. Agnes Kant is winnaar in de categorie landelijk politicus.

In de categorie ondernemingen was de winnaar het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB). Deze organisatie zet zich in voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het betalingsverkeer. Het MOB heeft zich met name ingezet voor mensen met een visuele beperking en ouderen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

‘Verpleegkundigen moeten grote prijs teruggeven’

Landelijk Platform GGz wint Hannie van Leeuwenprijs

Orthopedagoge wint Gehandicaptenzorgprijs 2008

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.