Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alant Vrouw opent tweede vestiging in AMC

Het AMC in Amsterdam start op 10 februari samen met Alant Vrouw een expertisecentrum voor bekkenbodemzorg. Dit is de tweede vestiging van Alant Vrouw, de andere is in Bilthoven.

De Amsterdamse kliniek richt zich vooral op de behandeling van patiënten met veelvoorkomende bekkenbodemklachten als ongewild urineverlies en verzakking van de baarmoeder, maar ook vrouwen die gesteriliseerd willen worden kunnen er terecht. Volgens Alant Vrouw kunnen patiënten snel geholpen worden en profiteren ze van innovatieve technieken voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast vergemakkelijkt de concentratie van patiënten met vergelijkbare klachten het wetenschappelijk onderzoek naar bekkenbodemproblemen, en biedt het opleidingsmogelijkheden voor specialisten in opleiding.

Samenwerking

Het AMC speelt een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van zorg in de kliniek. Bovendien zijn de gynaecologen van Alant Vrouw tevens werkzaam in het AMC. Daarnaast zal intensief worden samengewerkt op het gebied van onderwijs en onderzoek. Behandeling in de nieuwe kliniek gebeurt na doorverwijzing door huisarts of specialist en wordt geheel vergoed door de zorgverzekeraars. In de toekomst hoopt Alant Vrouw ook nauw te kunnen gaan samenwerken met het VU medisch centrum in Amsterdam. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zorg aan vrouwen schiet tekort

VUmc opent bekkenbodempoli

AMC steekt 30 miljoen in innovaties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.