Algemene ziekenhuizen willen spin in regionaal zorgweb worden

Algemene ziekenhuizen moeten de spin in het web worden in regionale zorgnetwerken. Dat blijkt uit de nieuwe strategische koers die de 28 Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) donderdag 4 april lanceren. De ziekenhuizen zetten daarbij in op nauwere samenwerking met de eerste lijn en thuiszorgorganisaties en op het gebruik van zorgtechnologie en data voor preventie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter SAZ
Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter SAZ

De omstandigheden die de algemene ziekenhuizen nopen de koers te verleggen zijn dwingend. De vergrijzende bevolking en de daarbij horende stijgende zorgvraag, de beschikbaarheid van nieuwe behandelingen, het oplopende personeelstekort en de veranderende rol van de patiënt zijn factoren die meespelen in de keuzes van de SAZ. Volgens de ziekenhuizen vragen de ontwikkelingen om een andere, bredere rol van ziekenhuizen.

Ziekenhuisopname voorkomen

‘Daar komt bij dat wij gebonden zijn aan een hoofdlijnenakkoord dat ons vraagt de groei te beperken. De verbreding van onze taken betekent dan ook niet dat wij als ziekenhuizen meer gaan doen’, zegt Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter

0
1242

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.