Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amarant en De Woenselse Poort openen kliniek

Zorgorganisaties Amarant en De Woenselse Poort hebben op Landgoed De Grote Beek in Eindhoven een kliniek geopend met 24 plaatsen voor licht verstandelijk beperkte mensen met gecombineerde problematiek. De cliënten hebben een forensische achtergrond.
Amarant en De Woenselse Poort openen kliniek

De behandeling in de nieuwe kliniek is gericht op verantwoorde doorstroom naar reguliere zorg en aansluitend veilige deelname aan de samenleving. In de kliniek werken zowel medewerkers van Amarant als van De Woenselse Poort. Amarant heeft veel kennis van behandeling van verstandelijk beperkte mensen met psychiatrische stoornissen en gedragsproblematiek. De Woenselse Poort is ingericht op de behandeling van mensen met psychiatrische stoornissen en delictgedrag. “Het is voor cliënten het beste als ze door beide expertises behandeld worden”, schrijven Amarant en De Woenselse Poort. “De 24-uurs behandeling in de kliniek is gericht op verantwoorde doorstroom naar reguliere behandelplaatsen voor mensen met een beperking. Van daaruit kunnen zij weer werken aan een veilige deelname in de samenleving, met passende begeleiding op het gebied van wonen en werken.”

Criminele circuit

De meerderheid van de licht verstandelijk beperkte mensen in Nederland redt zich aardig. Een deel van hen raakt echter in de problemen. Naast hun verstandelijke beperking kampen zij met psychiatrische problematiek en vaak ook met verslavingsproblemen. Deze kleine groep belandt gemakkelijk in criminele circuits en vervolgens in de gevangenis. Vanuit Justitie worden zij, in de eindfase van hun strafrechtelijk proces, aangemeld voor behandeling bij organisaties voor verstandelijk gehandicapten (Amarant) óf bij de forensische geestelijke gezondheidszorg (De Woenselse Poort). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Manifestatie voor gelijke rechten voor mensen met een beperking

Geen betrouwbare gegevens over vrijheidsbeperking

Fusieplannen Amarant en orthopedagogisch centrum

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.