Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amaris Zorggroep en Dudok Wonen verbouwen locatie

Amaris Zorggroep en Dudok Wonen vervangen in de komende jaren het zorgcentrum Zuiderheide in Hilversum door vijf nieuwe woongebouwen met in totaal bijna tweehonderd duurzame en toekomstbestendige appartementen.
Amaris Zorggroep en Dudok Wonen verbouwen locatie

Met de herontwikkeling van Amaris Zuiderheide tot een nieuw woongebied in Hilversum-Zuid willen de partijen inspelen op de veranderende woonwensen van ouderen. ‘Het huidige gebouw van Amaris Zuiderheide heeft geen toekomst’, stelt Armaris Zorggroep in een verklaring. ‘Het is verouderd en de samenleving en de regelgeving zijn dusdanig veranderd dat herontwikkeling onvermijdelijk is.’

Voorzieningen

De nieuwe appartementen worden duurzaam, toekomstbestendig en flexibel gebouwd. Dit betekent dat de woningen comfortabel zijn en ruim genoeg om, indien nodig, zorg aan huis te krijgen. ‘De vijf gebouwen worden door verschillende architecten ontworpen, zodat elk gebouw uniek is’, vertelt Harro Zanting, directeur Beheer en Ontwikkeling van Dudok Wonen. In elk gebouw komen voorzieningen waar bewoners en buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Denk aan een gezondheidscentrum met huisarts, fysiotherapeut en tandarts, een kapper, een restaurant, een kinderdagverblijf, een zorgsteunpunt en een bibliotheek.

Sloop

René Hup, bestuurder Amaris Zorggroep: ‘Amaris wil vóór alles dat haar cliënten zich helemaal thuis voelen. Wij bieden zorg op maat, waarbij de cliënt zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en zelf de regie over zijn/haar leven behoudt. Dit streven wij ook na in het nieuwe woongebied. Vanuit hier kunnen we zorg aan huis leveren voor de gehele buurt.’ Het huidige Zuiderheide wordt gefaseerd gesloopt. In 2014 verhuizen de eerste bewoners en start de bouw van de eerste twee nieuwe gebouwen. Naar verwachting is in 2020 het nieuwe woongebied helemaal klaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.