Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam investeert 9 miljoen in dagbesteding

Mark van Dorresteijn
De gemeente Amsterdam trekt 9 miljoen euro uit om mensen met een lichamelijke of psychische beperking beter te bemiddelen naar dagbesteding of werk. Dat meldt Binnenlands Bestuur.
Amsterdam investeert 9 miljoen in dagbesteding
Foto: ANP Lex van Lieshout

De nieuwe aanpak moet ervoor zorgen dat er geen wachtlijsten ontstaan voor dagbestedingstrajecten. Het geld dat Amsterdam investeert komt uit het Participatiebudget.

Besteding

Circa 45.000 mensen met een beperking in Amsterdam kunnen zonder hulp niet aan het werk of vinden geen dagbesteding. Het college wil volgens Binnenlands Bestuur dat deze mensen ook participeren en investeert daarom extra in de begeleiding van deze groep. Het geld wordt gebruikt om met sociale bedrijven en andere aanbieders van dagbesteding naar nieuwe vormen van ondersteuning kijken. Het gaat daarbij vooral om het doorstromen van cliënten. Hierdoor komen plekken vrij voor mensen die deze intensieve begeleiding bij dagbesteding harder nodig hebben. Verder werkt Amsterdam met de ggz-instellingen samen om mensen met een ernstige psychische beperking te begeleiden bij het vinden en het houden van betaald werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.