De huisartsen zijn vooral tevreden over de sterk verbeterde registratie. De inzet van een KIS vraagt wel een andere werkwijze van de gebruikers en tijd om deze verandering door te voeren. “Maar de voordelen van het KIS wegen ruimschoots op tegen de extra inspanning die bij aanvang nodig is”, aldus huisarts en voorzitter Bernard Prins, “We hebben nu als zorggroep een eenduidige en completere registratie, beslis- en procesondersteuning en een beter beeld op eventuele complicaties door het volledig geprotocolleerd werken. Meten is weten en daardoor kunnen we nu gericht werken aan kwaliteitsverbetering.”
Implementatie
De praktijken kijken tevreden terug op de implementatie, ondanks dat deze niet zonder slag of stoot is gegaan. Met name het realiseren van de OZIS-koppelingen en de betrokkenheid van regionale datacentra vroeg extra aandacht waardoor er sprake was van enige vertraging. CHAGZ is in de regio Amsterdam de eerste zorggroep die op basis van het OZIS ketenbericht de datauitwisseling tussen HIS (OmniHIS en MicroHIS) en KIS (VitalHealth) gebruikt.
Toekomst
Er is ook vooruit gekeken naar de toekomst en de rol van het KIS daarin, waarbij ouderenzorg en patiëntzelfmanagement voor CHAGZ belangrijke speerpunten zijn. Het implementeren van patiëntzelfmanagement is nu de eerstvolgende stap. (ICTzorg)
Inschrijving Spider Award
Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden