Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ANBO opent meldpunt transitie langdurige zorg

Mark van Dorresteijn
Ouderenbond ANBO gaat positieve en negatieve ervaringen in kaart brengen over de transitie van de langdurige zorg. Daarvoor heeft de organisatie een meldpunt gestart.
ANBO opent meldpunt transitie langdurige zorg

‘Wij weten dat mensen zich zorgen maken. Maar we weten ook dat de hervorming van de langdurige zorg in principe aansluit bij een brede behoefte om thuis oud te worden. Hervorming is dus noodzakelijk, maar het zou rampzalig zijn als kwetsbare mensen tussen wal en schip vallen omdat er onvoldoende zorg en hulp voor hen is. Kortom: het moet niet alleen anders in de zorg. Het moet beter in de zorg. Met het meldpunt dezorgonzezorg.nl leveren we een bijdrage aan zorg en ondersteuning op maat voor iedereen’, meent ANBO-directeur Liane den Haan.

Succesvolle transitie

Het meldpunt wordt openbaar en heeft als doel de transitie van de langdurige zorg tot een succces te maken. De meldingen zijn openbaar en kunnen gedeeld worden. Bovendien kunnen bezoekers in de categorieën zoeken: positieve en negatieve meldingen over zorg thuis, hulp en ondersteuning thuis, zorg met verblijf en contact met de gemeente. Het meldpunt zal in ieder geval tot eind 2015 online zijn, zodat het overgangsjaar goed bekeken kan worden.

Maandelijkse terugkoppeling

Den Haan: ‘Maandelijks zullen we het ministerie op de hoogte houden met een samenvatting van misstanden en successen. Wij zullen actief met hen in gesprek gaan om de zorg beter te maken. Ik hoop oprecht dat tegenstanders van deze hervorming geen gelijk hebben als ze zeggen dat alles minder wordt. Maar we zullen er alles aan doen om misstanden en incidenten aan te kaarten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.