Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

André Rouvoet voorzitter toezicht TriviumLindenhof

Mark van Dorresteijn
André Rouvoet is per 1 januari 2016 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van jeugdhulporganisatie TriviumLindenhof.
Andre Rouvoet

Mike Muller, waarnemend voorzitter raad van toezicht van TriviumLindenhof: ‘Met al zijn ervaring is Rouvoet een waardevolle toevoeging als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. We verwachten dat zijn kennis en kunde ervoor zorgen dat we TriviumLindenhof nog sterker, stabieler en innovatiever maken in deze onrustige tijden van transformatie in de jeugdzorg.’

Ervaring
Rouvoet is voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Hij is onder meer bekend als oud-Kamerlid. Als voormalig minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier tijdens het kabinet-Balkenende-IV heeft Rouvoet zich onder andere ingezet voor het opzetten van Centra voor Jeugd en Gezin, de decentralisatie van de jeugdzorg naar de gemeenten, het kindgebonden budget en het Ouderschapsplan.

TriviumLindenhof
TriviumLindenhof is een jeugd- en opvoedhulporganisatie in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Zij heeft als missie niet alleen de draagkracht van kinderen en jongeren tussen de 0 en 23 en hun gezinnen te versterken en te zorgen dat zij toegang hebben tot basale rechten als huisvesting en zorg, maar ook dat ze zich op eigen kracht kunnen redden, hun talenten ten volle kunnen benutten en naar vermogen bijdragen aan het leven en welzijn van anderen. ‘Inclusie’ en ‘participatie’ vormen dan ook de belangrijkste kernwaarden van TriviumLindenhof. Deze missie sluit volgens de organisatie goed aan bij de zaken waar André Rouvoet zich altijd sterk voor heeft gemaakt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.