Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Defensie zet AnStat in op OK’s Centraal Militair Hospitaal

Het Ministerie van Defensie heeft voor de OK’s van het Centraal Militair Hospitaal het Anesthesie Informatie en Management Systeem AnStat van CarePoint in gebruik genomen.
Carepoint
Carepoint
Carepoint
Carepoint

Het Centraal Militair Hospitaal werkt nauw samen met het UMC Utrecht dat al vele jaren op zo’n 100 (anesthesie) werkplekken AnStat inzet. AnStat is gekoppeld aan het EPD HIX en biedt een aantal unieke onderzoeksfuncties. Een mooi voorbeeld daarvan is een recent onderzoek naar de incidentie van Artefacten in de elektronische database van metingen die tijdens narcose bij kinderen worden vastgelegd. Zie “Incidence of Artifacts and Deviating Values in Research Data Obtained from an Anesthesia Information Management System in Children” in het februari nummer van “Anesthesiology”

Alhoewel het CMH als onderdeel van Defensie eigen specifieke eisen stelt aan software en beheer bleek de keuze voor AnStat financieel en technisch haalbaar en logisch.
Naast het UMC Utrecht is AnStat ook in gebruik op alle OK’s van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Meander MC in Amersfoort en op de afdeling Optimum Care van Revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.