Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis kiest voor BI-oplossing Information Builders

Annelies Vermeulen
Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) heeft Information Builders’ WebFOCUS in gebruik genomen. Het business intelligence-platform van Information Builders stelt het NKI-AVL in staat om interne processen te optimaliseren en operationele kosten te verlagen.
Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis kiest voor BI-oplossing Information Builders

Het BI-platform wordt allereerst ingezet voor ontsluiting van de SAP- en Chipsoft-systemen, waarmee inzicht verkregen wordt in alle productie- en financiële informatie. In de tweede fase zal ook alle onderzoeksdata van het NKI-AVL ontsloten worden.

Datawarehouse

“WebFOCUS is een erg veelzijdig pakket. Veel andere BI-oplossingen richten zich vooral op het financiële stuk, terwijl we met dit platform ook onze Zorg- en Research-Informatie perfect kunnen ontsluiten en delen”, zegt Michel Glintmeijer van het NKI-AVL. “Voorheen koppelden we SAP en Chipsoft via Excel. Nu hebben we één rapportagetool voor alle systemen. We krijgen hiermee veel meer inzicht binnen veel kortere tijd. Uiteindelijk gaan we een datawarehouse inrichten en aan de slag met Forecasting op basis van scenario-analyses.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Business intelligence draagt bij aan behouden concurrentievoordeel in zorg

Zozijn maakt informatie uniform met Business Intelligence van Inforay

Business Intelligence is niet zo maar speelgoed voor managers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.