Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antonius maakt app voor hulp op het water

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft een app ontwikkeld die toegang geeft tot snelle zorg op het water. De watersport app heet Geomedic.
Antonius maakt app voor hulp op het water
Foto: Antonius Zorggroep

Het ziekenhuis wil watersporters in Friesland hiermee helpen snel zorg te krijgen en hen een veiliger gevoel geven.

Acute situaties

Met de Geomedic app kunnen watersporters in een levensbedreigende situatie hun locatie doorgeven aan de centralist van 112. Ook in het geval van een niet levensbedreigende, maar wel acute situatie kunnen ze het nummer 0900-1010222 bellen om in contact te komen met de spoedeisende hulp van het Antonius Ziekenhuis. Mensen weten vaak niet waar ze zich op het water bevinden. De meldkamer oriënteert zich op steigernummers in de Friese Meren. In de app is te zien waar de dichtstbijzijnde steiger is.

Smartphone

Wouter van der Kam, bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep: ‘In toenemende mate zijn wij ervan doordrongen dat het bieden van zorg op het water essentieel is. Steeds meer mensen hebben een smartphone en deze technologie heeft de toekomst in waterrijke gebieden. Zo kun je veilig genieten van het water, de natuur en je omgeving.’ De Geomedic app is volledig ontwikkeld en uitgetest door medewerkers van de Antonius Zorggroep. Geomedic is gratis te downloaden via Appstore of Android Market. Telefoonkosten zijn tachtig cent per minuut. Dat is nodig om kostendekkend te kunnen werken, zo licht de ziekenhuiswoordvoerder toe.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.