Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antonius Zorggroep wil ziekenhuiszorg Noordoostpolder op zich nemen

Redacteur Zorgvisie
De Antonius Zorggroep heeft de curator van de MC IJsselmeerziekenhuizen en de zorgverzekeraars formeel een aanbod gedaan om de medisch specialistische zorg in deze regio op zich te nemen. Wat de zorggroep met de curatoren wil bespreken, is goede toegankelijke zorg voor iedereen in de regio Noordoostpolder en op Urk.
Ambulance Istock 660
Foto: iStock

‘Naast goede poliklinische zorg voor alle specialismen, willen we ook acute zorg bieden volgens een nieuw model. Dit in samenwerking met ambulancezorg, huisartsen, wijkverpleging en ouderenzorg’, geeft bestuursvoorzitter Marcel Kuin aan. ‘Daarvoor kan het nodig zijn dat we vanuit een nieuwe locatie, en met een nieuwe visie in Emmeloord gaan werken, samen met de andere zorgpartners. Dit betekent ook meer zorg thuis en optimaal gebruik maken van de nieuwe digitale mogelijkheden, zoals e-health en monitoring van de patiënt op afstand.’

Acute verloskunde in Urk nog een probleem

Uit gesprekken met huisartsen en eerstelijns verloskundigen is gebleken dat voornamelijk de acute verloskunde op Urk nog een probleem is. ‘De Antonius Zorggroep stelt voor om deze acute verloskunde aan te bieden zoals ze dat ook voor de Waddeneilanden doet. Hiervoor landen regelmatig helikoptervluchten op de helikopterlandplaats bij de ziekenhuislocatie in Sneek. Wellicht is dit een oplossingsrichting die ook de curator en de zorgverzekeraars aanspreekt’ oppert Kuin.

‘Met deze plannen bieden we de inwoners van de regio goede zorg, die toegankelijk is binnen de gewenst aanrijtijden.’ Met de curator van de IJsselmeerziekenhuizen bespreekt de Antonius Zorggroep ook graag wat er mogelijk is als het gaat om de medewerkers en de artsen van de MC Groep.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.