Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Applicatierationalisatie? Algemeen directeur van TSN Thuiszorg Paul Lafranca vindt het een rotwoord.

‘Betere zorg door simpelere processen dankzij minder verschillende systemen. Daar gaat het om. Maar een heel veel beter woord heb ik daar zo ook niet voor.’ De benaming is ook niet het belangrijkst – dat is de uitvoering. En daar weten Lafranca en zijn transitiemanager Pieter de Vlaam wel degelijk het fijne van.
Applicatierationalisatie

In drie maanden tijd hervormden zij het complete ICT-landschap van hun organisatie. Van meer dan twintig verschillende leveranciers schakelden ze terug naar drie: één voor de hardware, een ander voor de software in het primaire proces en een derde voor de secundaire bedrijfsprocessen.

Dat pakten ze groots aan: de zorgprocessen, bedrijfsprocessen, infrastructuur, kantoorautomatisering én applicaties werden allemaal in één keer op de schop genomen. Lafranca: ‘We hadden een behoorlijke erfenis van verouderde en complexe ICT. Als je daarin gaat wroeten, kom je erachter dat je niet domweg je ICT kunt vervangen en op dezelfde voet verder kunt werken. Dus hebben we alles tegelijk aangepakt.’ De Vlaam: ‘Leveranciers van software willen natuurlijk weten wat ze moeten leveren. En dan wordt je opeens geconfronteerd met je eigen procesonvolwassenheid. Doordat je niet duidelijk aan kunt geven hoe processen functioneren. En eigenlijk niemand dat precies weet. Dat is confronterend, maar ook een mooie gelegenheid om er iets aan te doen.’

Inmiddels is het digitale werken standaard bij TSN. Medewerkers kunnen altijd bij de dossiers die ze nodig hebben en cliënten kunnen digitaal hun eigen dossier inzien. Bovendien worden er minder fouten gemaakt, doordat alles in één systeem wordt vastgelegd. Niemand werkt dus per ongeluk met verouderde gegevens. Terugblikkend op de succesvolle transitie, komen Lafranca en De Vlaam tot acht gouden regels. Die lees je in deze whitepaper.

Vul het formulier hieronder in om de whitepaper te ontvangen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.