Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arie Klapwijk overleden

De initiatiefnemer van Het Dorp in Arnhem, Arie Klapwijk, is vrijdag 22 augustus op 86-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Ede overleden. Dit heeft zijn zoon bekend gemaakt.

In november 1962 kreeg Klapwijk, in het dagelijks leven revalidatiearts, landelijke bekendheid als initiatiefnemer van Het Dorp, een woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke handicap in Arnhem. Het Dorp is nu onderdeel van de Siza Dorp Groep.

Klapwijk begon zijn medische carrière in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Leersum. Van 1959 tot 1982 was hij geneesheer-directeur van kinderrevalidatiecentrum Johanna Stichting, nu Groot Klimmendaal. Na 1982 richtte hij zich vooral op sport voor mensen met een beperking. Naast zijn werk als revalidatiearts bekleedde hij diverse bestuurlijke functies bij organisaties voor revalidatie en was hij lid van de Gezondheidsraad. Klapwijk zette zich voortdurend in voor een gelijkwaardige positie van mensen met een handicap en ondernam veel initiatieven op dit gebied, zowel in Nederland als daarbuiten. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Wat is wat

Rob Smeets hoogleraar revalidatiegeneeskunde

NSGK en Johanna Kinderfonds fuseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.