Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Arts aansprakelijk voor fout in epd’

Huisartsen of apothekers die een fout maken in het elektronisch patiënten dossier (epd) van een patiënt zijn aansprakelijk wanneer daardoor een andere arts een fout maakt. Dat schrijft minister Klink van Volksgezondheid in een brief aan diverse beroepsorganisaties in de zorg.

Het epd moet eind 2009 landelijk werken. Diverse beroepsorganisaties klaagden vorige maand dat Klinks plannen te ambitieus zijn. Niet alleen zouden computersystemen niet tijdig op elkaar afgestemd zijn, ook was er nog onduidelijkheid over de aansprakelijkheid.

Fouten in epd

De minister schrijft nu dat artsen ‘aansprakelijk kunnen zijn voor fouten in de behandeling die ontstaan door ontbrekende of onjuiste informatie’. Iedereen moet zorgen dat er geen fouten in een medisch dossier staan. Ook zijn artsen zelf aansprakelijk als die informatie bij onbevoegden terecht komt. Klink wil de invoering van het epd niet uitstellen. (AD)

Lees ook:

Zorgorganisaties kraken voortgang elektronisch dossier

Zorgverleners vanaf 2009 aangesloten op epd

Kabinet akkoord met epd

Klink gaat veilig melden niet wettelijk verankeren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.