Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Atrium Heerlen beste ziekenhuis’

Het Atrium Medisch Centrum in Heerlen heeft de eerste plaats behaald in de AD Ziekenhuis Top 100 die het dagblad zaterdag publiceerde. De winnaar van vorig jaar, het Utrechtse Diakonessenhuis, eindigt ditmaal op de vijfde plek.

Tweede en derde werden respectievelijk Het Canisius Wilhelmina in Nijmegen en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Helemaal onderaan de lijst staan de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Ondernemer Loek Winter, die de hospitalen eind 2008 kocht, noemt dit in het dagblad niet verwonderlijk, gezien de moeilijke tijd die de instellingen achter de rug hebben.

Criteria

De lijst wordt jaarlijks samengesteld op basis van informatie die de ziekenhuizen zelf vrijgeven. De krant vergelijkt hun prestaties met 26 kwaliteitsaspecten die zijn vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten.

Deze middag verschijnt de complete lijst ook op de website van het AD. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Atrium Ziekenhuis en huisartsen leggen ruzie bij

Diakonessenhuis Utrecht beste ziekenhuis

Loek Winter door met IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.