Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Autistische mensen digitaliseren clientdossiers

Mario Gibbels
De cliëntendossiers van MEE Veluwe zijn van mei tot oktober dit jaar gedigitaliseerd, en dat op een speciale wijze. AutiTalent, een organisatie die mensen met autisme inzet bij projecten rondom het digitaliseren van dossiers, heeft het personeel voor het project geleverd.

MEE Veluwe is een organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan alle mensen met een beperking, chronische ziekte of autismespectrum stoornis, en aan hun omgeving. “De digitale cliëntdossiers zijn nu op ieder moment van de dag eenvoudig te raadplegen”, zegt manager Ingeborg Händel.

Oog voor detail

Dat mensen met autisme voor een dergelijk project worden ingezet heeft een reden. “Kenmerkend voor mensen met autisme is hun oog voor detail”, stelt AutiTalent. “Ze zijn nauwkeurig, gemotiveerd en deskundig in hun werk”. Voor mensen met autisme zijn duidelijke procedures en werkinstructies van groot belang om hun werk goed uit te kunnen voeren. Voor de start van het project is het werkproces nauwgezet in kaart gebracht. In goed overleg zijn de dossiers vervolgens geschoond en gescand. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.