Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bart Berden toezichthouder bij NHG

Bart Berden is op 1 december door de Algemene Ledenvergadering van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Per 1 januari 2012 volgt hij de na acht jaar statutair aftredend voorzitter Elmer Mulder op.
Bart Berden toezichthouder bij NHG

Momenteel is Berden bestuurder van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar ‘Organisation Development in Hospital Care’ aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg. Ook vervult hij een aantal andere toezichthoudende functies in de zorg.

Uitdaging

Berden: “De huisarts speelt een steeds belangrijkere rol bij het behouden en verbeteren van de zorgkwaliteit en het bieden van efficiëntere zorg. Het NHG levert daarvoor een solide fundament. Ik zie het als een uitdaging om samen met de overige vier leden van de raad van toezicht het beleid en de resultaten van het NHG te toetsen”.

CV

Professor Berden rondde in 1986 zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen af. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, promoveerde hij in 1993 cum laude aan de Universiteit Utrecht. Daarna was hij onder meer manager van diverse projecten in de gezondheidszorg, adjunct-directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap, directeur Medische Zaken van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen, en bestuurder van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bart Berden wordt Influencer of the Year

Berden bijzonder hoogleraar organisatieontwikkeling

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.