Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bas Bloem nieuwe bestuurder ZonMw

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek hebben Bas Bloem officieel benoemd tot lid van het bestuur van ZonMw voor een periode van vier jaar.

Bas Bloem werkt sinds 2001 op de afdeling Neurologie van het UMC St Radboud en sinds 2003 als universitair hoofddocent. In 2008 werd hij benoemd tot hoogleraar Neurologische bewegingsstoornissen, ondergebracht bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit Nijmegen. Bas Bloem is oprichter van het klinisch expertisecentrum voor Parkinsonpatiënten (Parkinson Centrum Nijmegen, ParC) en een landelijk zorgnetwerk van gespecialiseerde behandelaars: ParkinsonNet. Door dit zorgnetwerk is de zorg voor Parkinsonpatiënten beter én goedkoper geworden. In juni ontving Bloem voor ParkinsonNet een ZonMw Parel. Van de vele projecten die ZonMw via haar programma’s subsidieert, kent zij slecht aan enkele bijzondere projecten een ZonMw Parel toe. Via de Parels wil ZonMw de extra inspanningen van projectleiders en hun teams belonen en anderen inspireren om het beste uit hun projecten te halen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Klink benoemt nieuwe bestuursleden ZonMw

Pauline Meurs voorzitter ZonMw

ZonMw heeft miljoen voor innovatie care

ZonMw verbaasd over kwakzalverprijs

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.