Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bas Bloem potentiële zorgheld

Bas Bloem, Wim van der Meeren of Marjolein Spronk. Eén van deze drie genomineerden zal morgen worden uitgeroepen tot ‘Zorgheld’. De directeur Langdurige Zorg van het ministerie van VWS, Kees van der Burg, zal tijdens de bijeenkomst ‘De Patiënt Centraal’ de winnaar bekendmaken.
Bas Bloem potentiële zorgheld

Genomineerde Bas Bloem (44) is hoogleraar neurologie, gespecialiseerd in Parkinson. Hij is de geestelijk vader van drie succesvolle zorginnovaties in het kader van Zorg 2.0: ParC (een expertisecentrum waar de wensen van de patient geheel centraal staan), ParkinsonNet (een landelijk netwerk van gespecialiseerde Parkinson zorgverleners) en MijnZorgnet (een ontmoetingsplaats voor patiënten en zorgverleners op het internet).

Wim van der Meeren

Wim van der Meeren is voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ. Hij is genomineerd vanwege zijn visie en beleid van ‘excellente zorg’ voor de verzekerden. Van der Meeren: “Er zijn te veel ziekenhuizen die behandelingen blijven doen waarin ze niet goed zijn. Die zullen zich meer moeten specialiseren in behandelingen waarin ze wel goed zijn.”

Marjolein Spronk

De derde genomineerde is Marjolein Spronk. Zij is projectleider Reumamonitor bij de Reumapatiëntenbond en zet zich in voor de empowerment van reumapatiënten. Spronk: “De patiënt is eigenaar van zijn aandoening en dus ook van zijn behandeling. Het is de taak van de specialist om de patiënt actief te betrekken en te voorzien van informatie, zodat de patiënt zelf de beslissingen kan nemen over zijn behandeling.”

Rapport

Tijdens de bijeenkomst wordt naast de verkiezing ook een rapport gepresenteerd dat antwoord geeft op de vraag in hoeverre patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en zorgverzekeraars erin slagen om de Nederlandse zorg klaar te maken voor de patiënt van de toekomst. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Mark Wesseling in de race voor titel Zorgheld

‘Zorg moet zich richten op meer aandacht voor cliënt’

Cliëntenondersteuning op de helling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Bas Bloem is wel een zeer met zichzelf ingenomen dokter en nogal arrogant en kan zich (gelukkig/helaas) ook vergissen zoals ik gemerkt heb. En is daarnaast een zeer goede neuroloog met zeer goede hersens. Hopenlijk gaat hij niet meer naast zijn schoenen lopen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.