Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bedrijven willen markt medische WhatsApp veroveren

Sinds de Autoriteit Persoonsgegevens eerder dit jaar oordeelde dat artsen niet meer mogen whatsappen over patiënten, komen steeds meer ondernemers met 'veiligere' alternatieven. Dinsdag is het de beurt aan het Nederlandse MDLinking. Het bedrijf presenteert een nieuwe app specifiek voor medici, naar eigen zeggen de enige waarmee doktoren wereldwijd via een beveiligde verbinding kennis met elkaar kunnen delen.
Istock

De toepassing werd ontwikkeld door een internationale groep artsen, onder aanvoering van de Nederlandse chirurgen Hans Flu en Gijs van Acker. Volgens het bedrijf worden artsen en andere zorgverleners die de app downloaden, eerst grondig gecheckt om er zeker van te zijn dat de gebruiker een zorgverlener is. ‘Daarna kan hij of zij een uitgebreid medisch profiel aanmaken en wereldwijd kennisnetwerken binnen het eigen vakgebied opbouwen’, aldus MDLinking. Eerder kwamen al andere extra beveiligde apps voor de zorg beschikbaar, zoals Kanta Messenger en Siilo. (ANP)

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.