Beleggingen in zorgvastgoed exploderen

De belangstelling van nationale en internationale beleggers voor zorgvastgoed groeit sterk. De investeringen zijn in twee jaar tijd meer dan verdrievoudigd. Dit concluderen Syntrus Achmea Real Estate & Finance en CBRE in een gezamenlijke publicatie.
Makroon450.jpg
Levensloopbestendige woningen worden regelmatig in hetzelfde gebouw ondergebracht als intramurale zorgwoningen en zorg gerelateerde diensten. De Makroon in Amsterdam – die een week geleden haar deuren opende - is daar een voorbeeld van.

Institutionele, beursgenoteerde en private beleggers ontdekken de gezondheidszorg. Bedroegen de investeringen in 2013 nog maar 100 miljoen euro in 2013, in 2014 was het 285 miljoen euro en in 2015 338 miljoen euro. De transacties tussen zorginstellingen en woningcorporaties zijn bij het onderzoek buiten beschouwing gelaten.

Vastgoed in de care is populair
De afgelopen jaren is er geïnvesteerd in uiteenlopende typen zorgvastgoed, waaronder gezondheidscentra, klinieken en woon-zorgconcepten, voor zowel lichte als zware zorg. De voorkeur van beleggers gaat vooral uit naar vastgoed in de care. Ruim 75 procent van de investeringen vindt plaats in de care. Dit komt volgens de

0
310

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.