Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bergman om tafel met geldschieter

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Bergman Clinics voldoet niet meer aan de financiële spelregels die met huisbankier Rabobank zijn afgesproken. Dat blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag van dochterbedrijf Bergman Medical Care BV over 2014. Met de bank wordt momenteel onderhandeld over nieuwe voorwaarden.
Bergman om tafel met geldschieter

Als de partijen er niet uitkomen, zijn de leningen van de Rabobank direct opeisbaar. Maar dat laatste is niet erg waarschijnlijk omdat Rabo Participaties medio vorig jaar nog een minderheidsbelang in de keten heeft genomen.

‘Niets aan de hand’

Het vermogen van Bergman Medical Care BV is ongeveer 100.000 euro negatief terwijl vorig jaar 0 euro is verdiend op een omzet van 48,6 miljoen. Volgens aandeelhouder en lid van de one-tierboard van de Bergman Groep, Jaap Maljers, is er niets aan de hand. ‘Wij hebben de afgelopen jaren meer dan 40 miljoen euro geïnvesteerd in overnames en infrastructuur. Financieel varen we scherp aan de wind. Dat effect zie je terug in de cijfers. Operationeel draaien we prima.’
‘De gesprekken lopen goed en moeten uiterlijk over een maand worden afgerond’, aldus bestuursvoorzitter Bart Malenstein tegenover het Financieele Dagblad.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.