Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroep Catharina tegen dermatologen afgewezen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft in hoger beroep opnieuw een slag verloren in het conflict met vier dermatologen die voorjaar 2013 werden ontslagen. In hoger beroep heeft de rechter geoordeeld dat verdachtmakingen van het ziekenhuis over fraude door dermatologen onrechtmatig zijn.
Beroep Catharina tegen dermatologen afgewezen

Het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch heeft vorige week het hoger beroep van het Catharina Ziekenhuis tegen vier dermatologen afgewezen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad vandaag. In april vorig jaar floot de rechter het ziekenhuis al terug omdat ziekenhuisbestuurder Piet Batenburg de dermatologen ervan betichtte dat ze ‘niet integer’ waren geweest. Batenburg had de dermatologen na een slepende procedure in 2013 ontslagen. Volgens hem waren ze zonder toestemming van de raad van bestuur binnen de muren van het ziekenhuis een eigen kliniek begonnen waar ze patiënten voor eigen rekening behandelden.

Bezwaren

De dermatologen waren begin 2014 naar de rechter gestapt omdat ze zich gecriminaliseerd voelden. Met succes: het Cathrarina moest van de rechter beschuldigingen van fraude tegen de vier ontslagen dermatologen rectificeren en mocht ze niet meer beschuldigen. Dit op straffe van een dwangsom van 2500 euro per krant per dag met een maximum van 250.000 euro. Liefst 18 ‘grieven’ bracht het ziekenhuis in hoger beroep in tegen het vonnis. Het hof veegde vrijwel al die bezwaren terzijde.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.