Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroep TSN tegen steun HWW Zorg niet ontvankelijk

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak van landelijke thuiszorgorganisatie Thuiszorg Service Nederland (TSN) tegen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het beroep van TSN tegen de staatssteun aan Haagse zorgaanbieder HWW Zorg is niet-ontvankelijk verklaard.
Beroep TSN tegen steun HWW Zorg niet ontvankelijk

Meavitagroep Den Haag gaat in maart 2009 failliet. Kort voor het faillissement is een stichting opgericht om de continuering van de zorg en huishoudelijke verzorging te waarborgen, namelijk HWW Zorg. NZa verleent aan HWW Zorg ruim 22 miljoen euro steun. TSN keert zich tegen die steunverlening met als argument dat het om ongeoorloofde staatssteun zou gaan.

Afgezwakt

De beroepsprocedure is op verzoek van TSN in afwachting van de verkoop van HWW Zorg een aantal keren uitgesteld. TSN zwakte haar eis in de loop van de procedure af en vraagt uiteindelijk NZa de keuze te laten tussen aanmelding van de steun aan de Europese Commissie en terugvordering.

Niet-ontvankelijk

Het College verklaart het beroep van TSN niet-ontvankelijk omdat als TSN gelijk zou krijgen, het verzoek niet kan worden ingewilligd zonder in strijd te komen met de taak van de nationale rechter om de toestand van vóór de steunverlening te herstellen. Het doel dat TSN met het beroep voor ogen staat, kan niet worden bereikt.

Zorgvisie

Zorgvisie schrijft in het oktobernummer over de zogenoemde marktplaatsprocedure van HWW Zorg. Hieruit blijkt dat TSN naar alle waarschijnlijkheid een poging heeft gedaan om HWW Zorg over te nemen maar dat dit uiteindelijk nooit rond heeft kunnen krijgen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

TSN voert rechtszaak tegen steun HWW Zorg

Careyn wil HWW Zorg overnemen

Nieuwe afspraken tegen onvrede TSN/Thuiszorg Groningen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.