Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bert Kleinlugtenbeld voorzitter SAZ

De leden van de vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) hebben onlangs in hun ledenvergadering Bert Kleinlugtenbeld benoemd tot nieuwe voorzitter. Per 1 juni 2016 heeft hij de taken overgenomen van Binso Wymenga, die na een statutaire periode van acht jaar zijn voorzitterschap heeft neergelegd.
Foto Bert Kleinlugtenbeld400.jpg

Sinds december 2014 is Kleinlugtenbeld voorzitter raad van bestuur van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Hij was eerder werkzaam bij Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn, de Reinier de Graaf Groep in Delft en bij de Alysis Zorggroep in Zevenaar. Kleinlugtenbeld combineert het parttime voorzitterschap van de SAZ met zijn functie als bestuurder in het SKB.

Algemene Ziekenhuizen
Van de vereniging SAZ zijn 33 ziekenhuizen lid. Kleinlugtenbeld: ‘Onze ziekenhuizen zijn verweven met en verankerd in de regio. Wij kennen de bewoners, de lokale gebruiken en de taal, de huisartsen en andere regionale zorgverleners: dát is onze kracht! Wij geloven in zorg dichtbij, in ziekenhuizen waar de menselijke maat vanzelfsprekend is. Door onze omvang bieden we zorg waar het hoort. Samen met de huisartsen vervullen we de rol van gids in het zorgaanbod binnen de regio, en waar nodig daarbuiten.’

Werkzaamheden
‘Mijn werkzaamheden zullen zich vooral richten op het doorontwikkelen van het uitstekende fundament dat mijn voorganger Wymenga heeft neergezet. Voor zijn inzet en intrinsieke motivatie en energie voor de SAZ in de afgelopen acht jaar ben ik hem zeer erkentelijk. Een leuk detail is, dat Binso Wymenga in de jaren negentig directeur in het SKB is geweest’, besluit Kleinlugtenbeld.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.