Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Marc Blom: ‘Bij financiële tekorten is het strijden voor kwaliteit’

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Psychiater en opleider Marc Blom startte in 2017 als lid van de raad van bestuur van Parnassia Groep. Zijn portefeuille was ‘lekker inhoudelijk’: veiligheid, kwaliteit van zorg, opleiding en onderzoek. Maar door de constante financiële krapte bij de grootste ggz-organisatie van Nederland was het niet makkelijk om voldoende aandacht voor kwaliteit, innovatie en opleiding te krijgen. Per 1 juni nam hij afscheid als bestuurder.
Marc Blom
Marc Blom: 'Juist nu is innovatie belangrijk. We moeten zoeken naar manieren om hulpverleners op een verstandige manier te vervangen.' Foto: Parnassia Groep.
Premium

‘Ik zat nog maar koud

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Wat een hardnekkig misverstand dat zelfstandig gevestigden alleen maar milde problematiek zouden behandelen. Uit de OQ45 scores die ik sinds jaar en dag bijhoudt en deze vergelijk met die van Arkin (artikel van Edwin de Beurs over beeldbellen vergeleken met live behandelen tijdens corona) zie ik weinig verschil. Ook de suggestie dat ZZP’ers minder complexe patiënten behandelen, klopt van geen kanten omdat ze vaak worden ingezet in FACT teams.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik voel mee met deze bestuurder/zorgverlener en herken exact dezelfde dingen als hij.
   Maar de Parnassia Groep (PG) dendert maar door op de oude voet en durft niet de echte confrontatie aan te gaan met de zorgverzekeraars en in het verlengde daarvan met de Rijksoverheid.
   Als de PG massaal besluit om geen contracten meer aan te gaan met de zorgverzekeraars vanwege te krappe budgetten en tarieven dan gaat er echt pas wat veranderen. Maar helaas durft de PG niet uit deze toxische relatie te stappen en voor zichzelf te kiezen in het belang van de patiënten en haar werknemers.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.