Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bertine Lahuis bestuurder Radboudumc

Bertine Lahuis is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit per 1 december 2017 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Radboudumc met de portefeuille Patiëntenzorg, Kwaliteit van zorg en Patiëntveiligheid. Zorgvisie Zorgmanager van het Jaar 2016 Lahuis volgt Cathy van Beek op, die afscheid neemt van het Radboudumc als bestuurder.
lahuiszorgmanager.jpg

De voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, Loek Hermans, is verheugd over deze benoeming. ‘Bertine Lahuis heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring, ook in verandertrajecten. Het Radboudumc gaat in de toekomst meer en meer integrale zorg aanbieden en Lahuis heeft  een duidelijke en heldere kijk op de rol die een academisch ziekenhuis daarin speelt’. Paul Smits, waarnemend voorzitter van de raad van bestuur voegt daar aan toe: ‘Ik heb haar leren kennen als een breed georiënteerde en hele sympathieke collega die de verbinding met de zorgprofessionals makkelijk zal maken. Daarnaast ben ik blij met haar grote affiniteit met de academische setting.’

Zorgmanager van het Jaar
Over haar benoeming zegt Zorgmanager van het Jaar 2016 Bertine Lahuis: ‘Ik kijk met groot plezier uit naar de uitdaging in het innovatieve Radboudumc. Het is belangrijk om met alle professionals, nu en in de toekomst, de meerwaarde van academische zorg en kennis nadrukkelijk zichtbaar en maatschappelijk voelbaar te maken: voor patiënten én voor eenieder die zich bezig houdt met de gezondheidszorg.’

CV
Bertine Lahuis is kinderpsychiater en sinds 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur van Karakter, expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Gelderland en Overijssel, en tevens verantwoordelijk voor de uitvoering van de academische kinder- en jeugdpsychiatrie van het Radboudumc. Daarnaast is zij landelijk in verschillende GGZ gremia bestuurlijk actief. In 2016 werd zij gekozen tot Zorgmanager van het jaar. Van 2001 tot 2009 was zij werkzaam bij de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UMC Utrecht, als kinderpsychiater, zorglijnmanager, vervangend opleider en afdelingshoofd. Bertine Lahuis studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar zij ook haar opleiding Psychiatrie volgde en in 2008 promoveerde.

Raad van bestuur
Per 1 december 2017 bestaat de raad van bestuur van het Radboudumc uit: drs. Leon van Halder, voorzitter (tijdelijk afwezig i.v.m. ziekte), prof. dr. Paul Smits, waarnemend voorzitter, dr. Bertine E. Lahuis en drs. Cees Buren MBA RC.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.