Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Besparen: 6 tips om te bezuinigen op eten en drinken

Alle beetjes helpen, dus behandelen we in deze nieuwe serie tips voor zorgbestuurders en leidinggevenden om op allerhande zaken te bezuinigen. In het eerste deel van 'Besparen': bespaartips voor eten en drinken. Joey Ronkes, contractmanager van Intrakoop, adviseert zorgorganisaties onder andere bij besparen op eten en drinken. Hij geeft zijn zes beste tips die tot quick wins kunnen leiden.
Adobestock 244182220 (3)
Foto: Andrey Popov / stock.adobe.com
Premium
 1. Laat de keuken bezuinigen op
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Alles wat Hanneke Habraken (zie eerdere reactie) een jaar geleden schrijft herken ik helemaal. Er is nog niets veranderd.
   Ik wil eraan toevoegen dat ‘kant-en-klaar’maaltijden heel vaak totaal niet te pruimen zijn. Het probleem (met eten in tehuizen) is dat koken helemaal niet als een vak wordt gezien. Elke beginnende stagiair krijgt deze taak in de schoot geworpen, met alle gevolgen van dien. Het eten heeft totaal geen prioriteit. Alle vakbekwame koks zijn wegbezuinigd, terwijl die juist precies weten hoe je economisch met voedsel kunt omgaan. Dan sla je twee vliegen in een klap: verse, gezonde, voedzame én betaalbare maaltijden.

  2. Lees alle reacties
  3. Jammergenoeg heb ik met mijn eigen ogen dit bijna dagelijks gezien toen mijn ouders 4,5 jaar in een bejaardenhuis woonden, ik kwam daar 3 keer per dag en sliep daar vaak als mijn ouders ziek waren. Ik wilde ze zelf verzorgen:
   Onnodig belandt er heel veel in de kliko
   Als er bejaarden in het ziekenhuis of zelfs overleden waren, werd er toch elke dag eten bij hun gebracht, wat natuurlijk onaangeroerd mee terug ging. Ook hun koelkast werd aangevuld. Toch veranderde dit niet. Schandalig! Vaak zag ik dat het meegenomen werd door familie.
   Maar dit zijn jammergenoeg niet de enige misstanden in instellingen. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.
   Alles heb ik altijd aangegeven, maar er werd niets mee gedaan😥

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.