Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Best Practice Award voor ggz-cliëntparticipatie

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Schoonmaakbedrijf Asito en ggz-instelling Dimence hebben de Best Practice Award 2018 gewonnen met hun samenwerking “Samen werken aan een beter leven”. Dit initiatief biedt cliënten met psychische klachten de mogelijkheid om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.
cliëntparticipatie

De Best Practice Award 2018 is uitgereikt aan een gezamenlijk initiatief van ggz-instelling Dimence en schoonmaakbedrijf Asito, dat ggz-cliënten de mogelijkheid biedt tot maatschappelijke participatie.

Stap voor stap

Cliënten van Dimence kunnen via cliëntparticipatie werken bij Asito. Op deze manier kunnen cliënten op een beschermde manier (weer) meer zelfvertrouwen ontwikkelen bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Hierbij krijgen ze intensieve begeleiding van een vaste begeleider van Asito en van een vaste trajectbegeleider van Dimence. Ook krijgen ze de mogelijkheid om een vakopleiding te volgen. Via het initiatief “Samen werken aan een beter leven” zijn inmiddels zes ggz-cliënten bij Asito in dienst getreden, in functies variërend van schoonmaakkracht tot helpende.

Cliëntparticipatie

Dimence en Asito zijn bezig om de samenwerking nog breder te trekken. Onder meer door een overeenkomst te sluiten met het UWV, door er nog een andere zorginstelling bij te betrekken, en door een kennisdag over cliëntparticipatie te organiseren.

Bijzondere initiatieven

Afgezien van de samenwerking van Dimence en Asito ontving ook een initiatief van CSU en ABN Amro een Best Practice Award. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche reikt de prijs jaarlijks uit aan bedrijven die een bijzondere best practice hebben. Het is de zesde keer dat de Best Practice Award is uitgereikt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.