Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bestuur Meavita gedaagd om wanbeleid

Redactie Zorgvisie
Vakbond Abvakabo FNV daagt het vroegere bestuur van het failliete Meavita Nederland voor de rechter om wanbeleid. De zitting vindt morgen plaats bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.
Bestuur Meavita gedaagd om wanbeleid

De thuiszorgonderneming werd eerder door een onderzoek van het College sanering zorginstellingen (CSZ) veroordeeld voor haar wanordelijke administratie. Daarnaast vond het CSZ dat het voormalige bestuur van de organisatie te veel risicovolle projecten was gestart. Verder werkte Meavita vaak onder de kostprijs van de thuiszorgverlening. Dit terwijl de organisatie een groot marktaandeel had, waardoor een hogere prijs voor de zorg goed mogelijk was. Vakbond Abvakabo FNV kan zich vinden in het onderzoek en spant een rechtszaak aan.

Curatoren Meavita

De curatoren van het failliete Meavita verschijnen morgen voor de rechter. Zij zullen zich onthouden van inhoudelijk commentaar. Een aantal leden van de raden van toezicht en bestuur is ook aanwezig tijdens de zaak, maar ook van hen verwacht de vakbond dat zij geen tekst en uitleg zullen geven. “Uit het verweerschrift van de tegenpartij blijkt dat zij de zaak niet ontvankelijk willen verklaren”, meldt een persvoorlichter van de vakbond.

Faillissement Meavita

Het vroegere Meavita Nederland ging in maart 2009 failliet. Met een gelegenheidscoalitie van de NZa, patiëntenorganisatie NPCF en verzekeraars Menzis en CZ werkte het ministerie van VWS samen om twee nieuwe stichtingen in het leven te houden. De landelijk opererende thuiszorgorganisatie werd verdeeld in stichting Thuiszorg Groningen en stichting Haagse Wijk- en Woonzorg. In november kregen deze stichtingen nog eens 37 miljoen om de continuïteit van zorg te waarborgen, volgens de NZa en het ministerie. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Motie: Steunverlening Meavita moet naar EC

‘Ton per maand voor interim-bestuur Meavita’

Steun Meavita-onderdelen 22 en 15 miljoen

‘ZorgZaak stapt naar rechter na steun aan Meavita’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Door wanbeleid is er veel schade aangericht, niet alleen geld, ook veel leed onder de betrokken mensen, het is toch te gek voor woorden dat degenen die dat op hun geweten hebben ook nog eens beloond worden voor hun disfunctioneren, dat zou een “gewone”werknemer zich niet kunnen veroorloven, het is me al zo vaak opgevallen je mag best fouten maken in Nederland, als je het maar groot aanpakt, dan heeft het weinig gevolgen voor je, een gouden handdruk, een prachtige promotie in het ergste geval.Wat een voorbeeldgedrag voor kinderen en jeugdigen….

  2. Lees alle reacties
  3. Dus als ik het goed begrijp wordt wanbeleid beloont met 37 miljoen?
    Top!
    Het is dus veel verstandiger je zakken te vullen, ten onder te gaan en dan de premie opstrijken. Heb je meteen ook even de concurrentie in de tang wqant die moeten het met zonder miljoenen steun doen omdat ze wel volgens de regels werken.
    Super!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.